Hvilket materiale er glaskoppen lavet af? Er glaskoppen giftig?

2023-09-14

I dagligdagen bruges forskellige kopper, inklusive plastikkopper, kopper i rustfrit stål og porcelænskopper... Men jeg foretrækker glaskopper, især om sommeren. At putte drinks i forskellige farver i gennemsigtige glas ser up-to-date ud og får dig til at føle dig bedre.

 

Jeg kan godt lide glas, ikke kun på grund af dets gennemsigtige tekstur og smukke udseende, men også fordi glas blandt alle materialer er det sikreste, fordi det ikke indeholder organiske kemikalier, så du behøver ikke bekymre dig om at drikke skadeligt kemikalier (bemærk: det indeholder Bortset fra blyglas, som normalt er markeret i produktbeskrivelsen, vær bare opmærksom), og glassets overflade er glat, let at rengøre og ikke let at opdrætte bakterier.

 

 

De kan placeres der til dekoration og kan tages ud til enhver tid, når det er nødvendigt. De er smukke og praktiske. I processen med at købe og bruge glaskopper har jeg samlet nogle tips. Hvis jeg kan give en henvisning til dem, der også kan lide glaskopper og vælge den kop, de kan lide, er det min største fornøjelse.

 

1. Klassificering af glasmaterialer og forholdsregler ved brug

Du tror måske, at glassets materiale ikke kun er glas. Hvorfor er der andre materialer? Nå, ja og nej. Glasset, vi bruger til at drikke vand hver dag, er selvfølgelig lavet af glas, men der er stadig nogle underopdelinger:

 

Soda-lime-glas, den mest almindelige type, bruges normalt i glaskrukker, der blev brugt til konservesfrugt, da vi var børn. Det kan ikke sikkert modstå en øjeblikkelig temperaturforskel på 100°C og kan revne, men prisen er lavere.

 

Krystalglas har god lystransmission og er relativt smukt, men det er ikke modstandsdygtigt over for termisk stød. Det er opdelt i blyfrit krystalglas og blyholdigt krystalglas:

 

Blyholdigt krystalglas, for at øge glassets tekstur og gøre det mere gennemsigtigt, klart og lyst, tilsættes en vis mængde blyoxid til glasset. Hvis blyindholdet er højere end 24%, kaldes det fuld-bly krystal, og hvis det er lavere end 24%, kaldes det fuld-bly krystal. Det er blykrystal, et high-end glas, der generelt bruges som kunsthåndværk eller high-end vinsæt.

 

Blyfrit krystalglas bruges sjældent på grund af risikoen for blyforgiftning i blyholdigt glas. For at opnå samme effekt har man forsøgt at bruge andre stoffer til at erstatte blyoxid, såsom bariumoxid, zinkoxid og kaliumoxid. Det er et blyfrit krystalglas. Det har et brydningsindeks svarende til blyholdigt krystalglas og er lettere i vægt, men effekten er lidt værre. [1]

 

Varmebestandigt glas refererer hovedsageligt til borosilikatglas. Varmebestandig refererer hovedsageligt til termisk stødmodstand. De mere almindelige er glas med højt borosilikat og glas med lavt borosilikat:

 

Glas med højt borosilikatindhold kan generelt modstå øjeblikkelige temperaturforskelle på mere end 150°C. Varmebestandige kopper er hovedsageligt lavet af dette materiale;

 

​Lavt borosilikatglas kan generelt modstå øjeblikkelige temperaturforskelle over 100°C og bruges almindeligvis i sprødere æsker;

 

​De glaskopper, der bruges til drikkevand på markedet, er grundlæggende lavet af disse materialer. De mest brugte er højborosilikatglas (varmebestandigt) og blyfrit krystalglas.

 

2.​ Brugs- og vedligeholdelsesvejledning

Selvom glas er smukt og praktisk, er det skrøbeligt. Håndter det med omhu. Selvom det er hærdet glas, skal du ikke tro, at det går i stykker, hvis det tabes på jorden.

 

Det er bedst at vaske glasset samme dag efter brug. Ved rengøring er det bedst at bruge en børste eller en svampeklud. Hvis der er snavs eller teplet på koppens væg, kan du klemme noget tandpasta og gnide det frem og tilbage i koppen med børsten, for tandpasta indeholder rengøringsmidler. Forureningsmiddel og meget fint friktionsmiddel kan tørre snavset af uden at beskadige koppen.

 

Det er bedst ikke at bruge ståluld til at børste. Det kan ridse glassets overflade. Dette er ikke godt og kan påvirke koppens styrke. Det kan knække en dag.

 

3. Resumé

Glaskopper er gennemsigtige i tekstur, smukke og praktiske. De kan bruges til drikkevand, kaffe, kolde drikke, vin og te. De udsøgt fremstillede glaskopper kan bruges som dekorationer og kan placeres hvor som helst derhjemme. Forbedre stilen til flere niveauer.